قرارداد پرکیس چیست و تنظیم قرارداد پرکیس برای چه کسانی کاربرد دارد
«قرارداد پرکیس»؛ نوعی قرارداد مشارکت مدنی است که بین اشخاصی مانند پزشکان و دندانپزشکان که در حوزه بهداشت و درمان فعالیت می نمایند با کلینیک و بیمارستان ها منعقد می گردد از شرایط آن این است که این اشخاص بدون استخدام در مراکز درمانی فعالیت کنند. بنابراین «قرارداد پرکیس»؛ قراردادی است که دو یا چند شریک برای همکاری در یک موضوع معین با یکدیگر منعقد می نمایند.
پرکیس پزشکی چیست؟
«طرح پرکیس» یکی از روشهای پرداخت پاداش بر مبنای عملکرد است که طبق آن درآمد دریافتی کارکنان بیمارستانها و مراکز درمانی، به عملکرد ایشان ارتباط کامل دارد و افراد در مقابل فعالیت بیشتر، درآمد بیشتری دریافت خواهند نمود. مطابق طرح فوق، کارکرد پزشکان ماهیانه محاسبه و پس از کسر کسورات قانونی به ایشان پرداخت می گردد. طرح پرکیس را ابزاری جهت بهبود عملکرد کارکنان می دانند.
تقسیم سود و زیان در قرارداد پرکیس به چه نحوی است؟
همانگونه که ذکر شد پریکس از انواع قراردادهای مشارکت است و قاعدتاً در چنین قراردادهایی، تقسیم سود و زیان بر مبنای سهم طرفین می باشد و قبل از انجام فعالیت، نمی توان سود و زیان ناشی از اقدام را به طور مقطوع سنجید. به همین دلیل در قراردادهای پرکیس اصولاً شرایط مالی به صورت درصدی بین طرفین معین می گردد. در قراردادهای پرکیس یا حقالزحمه اضافه کاری پرداخت مبتنی بر عملکرد پزشک است به این معنا که هرچه شخص درمانگر فعالیت بیشتری در مرکز درمانی یا کلینیک فوق داشته باشد پرداختی به او بیشتر خواهد بود.
در قراردادهای پرکیس تأمین محل و تهیه وسایل با کیست؟
اصولاً در قرارداد پرکیس تأمین محل انجام قرارداد یا لوازم مورد نیاز جهت ارائه خدمات به عهده مسئولین کلینیک و بیمارستان یا درمانگاه می باشد منتها این مساله قابل توافق است یعنی طرفین می توانند خلاف آن نیز تراضی کنند.
آیا قرارداد پرکیس مشمول مالیات میشود؟
«قرارداد پرکیس» نیز مانند سایر قراردادهای مشارکت مشمول مالیات بوده و پزشک موظف است قرارداد خود را به سازمان امور مالیاتی تسلیم و درآمدها و هزینه های حاصل از اجرای قرارداد پرکیس را در اظهارنامه مالیاتی خود ذکر کند.
این الزام برای کلینیک و بیمارستانها وجود ندارد. در قرارداد فوق، از هر پرداختی به پزشک، مالیات مربوط به آن کسر و توسط مالک بیمارستان به حساب سازمان امور مالیاتی واریز خواهد شد.
مسئولیتهای ناشی از اقدامات و تشخیص درمانی بر عهده کیست؟
اصولاً کلینیک ها و بیمارستانها برای اینکه خودشان را از مسئولیت های ناشی از تشخیص و درمان در امان نگه دارند این شرط را در قرارداد درج می کنند که تمام مسئولیت ها در این حوزه برعهده درمان گر است. درج این عبارت برای درمان گر یا پزشک و غیره می تواند دردسرساز باشد. بنابراین پیشنهاد می شود از پذیرش شروط این چنینی خودداری کنید.
حق بیمه قرارداد پرکیس به چه صورت است؟
قرارداد پریکس نوعی قرارداد پورسانتی و درصدی است و مشمول قانون کار است و کارفرما ملزم به پرداخت حق بیمه برای ایشان است.
نقش پزشک در خصوص مدیریت هزینهها به چه صورت است؟
در قرارداد فوق الزامی است که مشارکت یا عدم مشارکت پزشک در مورد هزینه های درمان یا تشخیص پزشکی مشخص گردد و توجه داشته باشید که سکوت در این مورد ممکن است شما را با مشکل و اختلاف در آینده روبرو کند. سکوت در این زمینه به این معنا خواهد بود که پزشکان و مسئولین کلینیک در باب هزینه نقش مساوی دارند.
بنظرتون مسئولیت را در قرارداد کلا به نام کلینیک بزنیم؟
کاملا بستگی به توافق شما دارد منتها اگر مسئولیت با کلینیک باشد قاعدتا برای پزشکان مناسب تر است.
حالا پزشکا مجبورن حتما اسم این قرارداد رو پریکس بذارن؟
اصولا تحت این عنوان قرارداد منعقد می کنند منتها باتوجه به اصل آزادی قراردادها شما مجاز هستید نوع قرارداد را خودتان انتخاب کنید و الزامی به اینکه حتما نام پریکس انتخاب کنید ندارید.
من که چیزی متوجه نشدم !
این قرارداد مختص کادر درمان است وقتی که رابطه آن پزشک یا دندانپزشک با کلینیک یا بیمارستان استخدامی نیست و یه نوع قرارداد مشارکت مدنیه. اگر سوالی داشتید بنویسید پاسخ خواهیم داد. ممنون.
با درورد نحوه کسر مالیات از قرارداد پرکیس چگونه است ایا از مبلغ معافیت معین شده حقوق کسر بعد ضربدر مقدار درصد تعیین شده مبشود؟
با سلام
ضمن عرض احترام و ادب
با توجه به دادنامه ۶۳۰ سال ۹۲ دیوان عدالت اداری قراردادهای پرکیسی مشمول قانون کار نمی باشند و طبق مطالب شما مشمول شراکت مدنی می شوند و حق بیمه و … مشمول درمانگر نمی شود .۰۹۳۶۶۶۸۸۳۰۵ مشاور ارشد حقوقی
سلام.به کار گیری پزشک متخصص بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی به صورت پر کیس در ادارات منع قانونی دارد؟
سلام.ایا تمام ۳۰ درصد حق بیمه درقرارداد پرکیس را پزشک باید به سازمان بیمه بپردازد.ممنون