ریسک قانونی (ریسک حقوقی) چیست + تمامی قوانین مرتبط

امروزه در بسیاری از حوزه های معاملاتی ریسک هایی وجود دارند که اطلاع و آگاهی از آنها می تواند بسیار کمک کننده باشد چه بسا اطلاع داشتن از این ریسک ها باعث می شود سرمایه افراد کمتر در معرض خطر قرار بگیرد.

یکی از این ریسک ها، ریسک قانونی است که منشا آن عدم اطلاع و آگاهی نسبت به مسائل قانونی است. در ادامه بیشتر راجع به ریسک قانونی یا حقوقی سخن خواهیم گفت.

حوزه ریسک قانون و یا حقوقی

ریسک قانونی ممکن است در قلمرو ها و حوزه های گوناگونی وجود داشته باشد. برای مثال در بازار بورس و خرید و فروش سهام به طور دقیق تری می توانیم این نوع ریسک را مشاهده کنیم.

همچنین معاملات شخصی شما هم می تواند دارای ریسک باشد از این جهت که قرارداد را آن طور که باید تنظیم نکرده اید.

اعمال حقوقی شرکتها در مقابل دیگران یا دیگر شرکتها ممکن است متضمن ریسک قانونی باشد به این صورت که به گونه ای معاملات این شرکت انجام بشود که متضمن ضرر باشد و یا این که این شرط تیم حقوقی قوی نداشته باشد که بتواند از پرونده های ایجاد شده به خوبی دفاع کند.

مشاوره حقوقی فوری

مشاوره تخصصی تلفنی و متنی آنلاین با وکلای سراسر کشور

ریسک در قرارداد های بانکی

مصداقی دیگر از ریسک قانونی ریسک در قرارداد های بانکی است که به دیگران تسهیلات مالی اعطا می کند به صورتی که اگر در نحوه تنظیم قرارداد ها و نحوه اختصاص تسهیلات به افراد نکاتی را رعایت نکنند؛ احتمال فراوان به بانک آسیب مالی وارد می شود و ممکن است حتی در آستانه ورشکستگی قرار گیرد.

لذا لازم است در بانک تیم حقوقی متخصص و با تجربه ای مشغول باشند تا بتوانند قرارداد ها را اجرا کنند و دعوا های پیش آمده را پیش ببرند.

حوزه ریسک قانون و یا حقوقی

ریسک قراردادی

ریسک قراردادی مواردی را شامل می شود که باعث می شود انتظاری را که ما از قرارداد داشته ایم به آن نرسیم. ریسک قراردادی جنبه های مختلفی دارد و می توان گفت در هر قراردادی به نوعی ریسک به صورت کم و بیش وجود دارد.

یکی از مواردی که برای رفع ریسک از قرارداد لازم است به آن اشاره کنیم این است که قراردادی را تنظیم کنیم که ابهام نداشته باشد و آنچه که مورد معامله است کاملا برای طرفین معلوم و معین باشد. در قانون مدنی هم به این امر اشاره شده است.

در ماده ۲۱۶ آمده است که: مورد معامله باید مبهم نباشد، مگر در موارد خاصه که علم اجمالی به آن کافی است.

تعیین زمان اجرای قرارداد

یکی از موارد دیگری که باعث می شود قرارداد با عدم قطعیت و ضرر مواجه شود، عدم تعیین زمان اجرای قرارداد است به طوری که با گذشت زمان و اجرا نشدن قرارداد برای فرد معامله کننده دیگر مطلوبیتی که باید داشته باشد وجود نخواهد داشت‌.

همچنین ممکن است عوامل مختلفی مثل تورم و امور فنی و موارد دیگر باعث ضرر و ریسک مورد بحث ما بشود‌.

کسب اطلاعات در قرارداد

 از جمله موارد دیگری که باید در ریسک قانونی در قرارداد به آن اشاره کنیم این است که اطلاعات کافی در مورد قرارداد و نحوه اجرای آن و جزئیات آن داشته باشیم. تقلب و تدلیس در قرارداد و عدم اجرای تعهدات و موارد دیگر ممکن است باعث ریسک و ضرر احتمالی بشود.

برای مثال باید بدانیم گاهی سکوت در مورد یک جنس معاملاتی وقتی که آن جنس مشکلی دارد و ما مطلع هستیم باعث ایجاد حق فسخ و در نتیجه وارد شدن ضرر و متحمل شدن هزینه هایی خواهد بود که این موارد نیز باید رعایت شود‌.

مشاوره حقوقی راجع به ریسک در معاملات

مشاوره حقوقی راجع به ریسک در معاملات

در بالا حوزه های مختلف ریسک حقوقی را توضیح دادیم که ممکن است در معاملات شما یا در بازار بورس یا در شرکت های تجاری در قرارداد های آنان وجود داشته باشد که برای مدیریت آن هم راه هایی گفته شد که یکی از آنها تنظیم درست قرارداد و رفع ابهام از آن است.

در این باره پیشنهاد می شود که از موسسه حقوقی و تخصصی وکیل تاپ در راستای اعمال حقوقی خود کمک بگیرید و با استفاده از وکلا و مشاوران متخصص در امور بانکی و یا شرکتها و قرارداد ها از ریسک های احتمالی آن را مدیریت کنید.

نتیجه گیری

هر فعالیتی در حوزه اقتصادی دربردارنده احتمالاتی است که منجر به ضرر خواهد شد این احتمالات به جز ضرر ممکن است شامل سود هم بشود به همین خاطر است که افراد اشتیاق فعالیت در عرصه های گوناگون پیدا می کنند.

قرارداد هم همین طور است و از مفهوم ریسک خالی نیست لذا برای مقابله با ریسک در قرارداد ها بهتر است که با دانش قبلی و اطلاعات بیشتر در این رابطه اقدام کنیم و همچنین در طرز نوشتن قرارداد ها مسائلی را رعایت کنیم که به برخی از آن ها در بالا اشاره شد.

برای این کار توصیه می شود با وکلای متخصص در حوزه قراردادی در موسسه حقوقی وکیل تام مشورت نمایید.

سوالات متداول

به عبارت ساده می توان گفت احتمال خطر و ضرری که در معاملات و فعالیت های اقتصادی وجود دارد ریسک حقوقی نامیده می شود.

در بالا به مواردی از این مورد اشاره کردیم مانند رفع ابهام از قرارداد و همچنین تعیین زمان اجرای قرارداد و…

در این باره می توانید از سامانه حقوقی وکیل تاپ استفاده کنید که هم به صورت آنلاین و هم به صورت تلفنی می تواند کمک کننده در مسائل شما باشند.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
زمان پاسخ به دیدگاه شما از طرف وکلای سایت وکیل تاپ ۴۸ ساعت می باشد. درصورت نیاز به مشاوره فوری حقوقی میتوانید از این لینک نسبت به پرسش سوال خود اقدام کنید.



سوالات خود را از ما بپرسید

وکلای پایه یک ما اماده پاسخ به سوالات شما هستند