مجازات پارتی مختلط | مجازات شرکت در مهمانی های مختلط شبانه
امروز در کشور ما جوانان و نوجوانان زیادی برای تولد، جشن فارغ التحصیلی و موارد اینچنین، مهمانی های مختلط برگزار می کند و این گونه پارتی ها طرفداران زیادی دارد. احتمالا برای شما هم سوال شده است که آیا شرکت در مهمانی یا پارتی جرم است؟ آیا در قانون برای این جرم مجازاتی تعیین شده است؟
جالب است بدانید ما در قانون مجازات اسلامی جرمی تحت عنوان شرکت در مهمانی مختلط نداریم و برای اینکار مجازاتی در قانون نیز پیش بینی نشده است. احتمال بسیاری از شما تابحال فکر می کردید که این عمل جرم است و مجازات آن را نمی دانستید.
در واقع آنچه باعث می شود پلیس وارد مهمانی ها شود و افراد حاضر در پارتی را دستگیر کند حواشی مهمانی است. در ادامه شما را با علت دستگیری پلیس در مهمانی های مختلط و مجازات آن بیشتر آشنا خواهیم کرد.
مجازات پارتی مختلط
اگر شما در یک مهمانی شبانه دعوت شوید باید بدانید که این عمل جرم نیست اما لازم برخی از جوانب شرکت در این مهمانی را بسنجید.
مثلا اگر شما در این مهمانی مشروبات الکلی استفاده کنید و پلیس وارد این مهمانی شود، قطعا شما هم جز کسانی هستید که مرتکب جرم شده و مجازات می شوید.
این مجازات نه به خاطر شرکت در مهمانی، بلکه به دلیل مصرف مشروبات الکلی است که در کشور ما جرم است و مجازات آن هشتاد ضربه شلاق است. در واقع اگر شما در آن مهمانی جرمی مرتکب نشوید، شما را به علت شرکت در مهمانی مختلط مجازات نخواهند کرد.
جرایمی که در مهمانی ها اتفاق می افتد
در مهمانی های شبانه اصولا یکسری جرایم مشخص اتفاق می افتد که اصولا آن ها باعث دستگیری و مجازات افراد حاضر در آن مهمانی می شود.
این جرایم عبارتند از:
مصرف مشروبات الکلی در مهمانی ها: همانطور که می دانید مصرف مشروبات الکی در کشور ما جرم است پس فرقی نمی کند که شما مشروب را در مهمانی یا در پارک استعمال کنید؛ در هر صورت شما مرتکب جرم شده اید.
اما امروزه مشروبات الکلی یکی از ارکان جدایی ناپذیر برخی مهمانی های شبانه شده است و عامل اصلی مجازات جوانان در مهمانی می باشد.
بنابراین چه مهمانی شما مختلط باشد چه نباشد، اگر مشروبات الکلی مصرف کرده باشید، این عمل جرم بوده و مجازات آن هشتاد ضربه شلاق است.
ماده ۲۶۴ قانون مجازات اسلامی بیان می کند:
«مصرف مسکر از قبیل خوردن، تزریق و تدخین آن کم باشد یا زیاد، جامد باشد یا مایع، مست کند یا نکند، خالص باشد یا مخلوط به گونه اي که آن را از مسکر بودن خارج نکند، موجب حد است»
تهیه و نگهداری مشروبات الکی: گاهی شما مهمانی می گیرید و مشروبات الکلی تهیه می کنید اما خودتان مشروبی مصرف نمی کنید و صرفا مشروبات را برای استفاده ی مهمانان خریده اید. در این صورت هم شما مرتکب جرم شده اید. همچنین اهمیتی ندارد که مهمانی شما مختلط باشد یا نه؛ در هر صورت حمل و نگهداری مشروبات الکلی جرم است.
بر اساس ماده ۷۰۲ قانون مجازات اسلامی:
«هر کس مشروبات الکلی را بخرد یا حمل یا نگهداري کند به سه تا شش ماه حبس و یا تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می شود.»
رابطه نامشروع در مهمانی های مختلط: یکی از اتفاقاتی که ممکن از در مهمانی ها پیش بی آید روابط نامشروع و یا گاهی زنا است. روابط نامشروع به روابطی گفته می شود که کمتر از زنا گفته می شود و هرگونه تماس فیزیکی و جنسی که از روی شهوت باشد را در بر می گیرد.
ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی بیان می کند:
«هرگاه زن و مردي که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراه کننده تعزیر میشود.»
تقبیل به معنی بوسیدن و مضاجعه به معنی هم بستر شدن است. همچنین اگر زنایی صورت مجازات آن طبق قانون ۱۰۰ ضربه شلاق است.
مصرف مواد مخدر در مهمانی: به طور کلی مصرف موارد مخدر در قانون مبارزه با مواد مخدر جرم محسوب می شود و علاوه بر این، حمل و نگهداری مواد مخدر نیز جرم است.
گاه در برخی مهمانی ممکن است مواد مخدر هم مصرف شود که در این صورت اگر پلیس مطلع شود می تواند در این مورد نیز اقدامات لازم را انجام دهد.
بر اساس بند ۵ ماده ۱ قانون مبارزه استعمال مواد مخدر به هر شکلی جرم است مگر قانون استثنائی قایل شود.
برای دریافت اطلاعات کامل می توانید در این خصوص با وکلای متخصص ما در این زمینه مشورت نمایید.
دریافت مشاوره با وکلای موسسه وکیل تاپ
موسسه وکیل تاپ دارای وکلای متخصص در پرونده های کیفری منافی عفت است. قبول وکالت در پرونده های جرایم منافی عفت و به طور کلی دعاوی کیفری، مشاوره تلفنی، مشاوره حضوری با وکیل پایه یک دادگستری و همچنین پرسش سوال در سامانه وکیل تاپ امکان پذیر است.
موسسه وکیل تاپ با شماره تلفن ۹۱۰۰۲۰۹۰_۰۲۱ و آدرس www.vakiltop.com هر روز و در ۲۴ ساعت پاسخگوی سوالات شما می باشد.
نتیجه گیری
شرکت در مهمانی های مختلط و شبانه در قانون مجازات اسلامی جرم انگاری نشده است و آنچه که ممکن است شما را دچار دردسر کند؛ اتفاقاتی است که در آن مهمانی می افتد.
بنابراین چنانچه در یک مهمانی مشروبات الکلی، مواد مخدر استعمال شود و یا روابط نامشروعی در آن مهمانی اتفاق افتد، این اعمال در قانون جرم بوده و مجازات دارد.
اما اگر هیچ عمل جرم و منافی عفتی از شما ثابت نشود در مرحله دادسرا برای این پرونده قرار منع تعقیب صادر می شود. در ادامه به شما توصیه می شود اگر در خصوص این جرایم سوالی دارید با وکلای ما در موسسه وکیل تاپ مشاوره فرمایید تا به طور کامل شما را از حقوق خود و روند پرونده آگاه نمایند.
سوالات متداول
دادسرای امنیت اخلاقی و مجتمع قضایی ارشاد.
جرایم حدی قابل تبدیل نیستند و مجازات های حدی اجرا می شوند.
بله توصیه می شود که ترجیحا در دادسرا با وکیل خود بروید زیرا وکیل شما را با حقوق خود آشنا می کند و ضایع شدن احتمالی حقوق شما به عنوان متهم جلوگیری می کند.