نحوه تعیین حوزه مالیاتی بعد از ثبت شرکت

طبق قانون مالیات های مستقیم شرکت ها و اشخاص حقوقی نیز موظفند مالیات بپردازند. طبق ماده ۱۱۰ قانون فوق؛ اشخاص حقوقي مكلفند اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زيان متكي به دفاتر قانوني خود را حداكثر تا چهار ماه پس از سال مالياتي همراه با فهرست هويت شركا و سهام داران و حسب مورد ميزان سهم الشركه يا تعداد سهام و نشاني هر يك از آنها را به حوزه اي كه اقامتگاه شخص حقوقي در آن واقع است تسليم و ماليات متعلق را پرداخت نمايند پس از تسليم اولين فهرست مزبور تسليم فهرست تغييرات در سنوات بعد كافي خواهد بود. محل تسليم اظهارنامه و پرداخت ماليات اشخاص حقوقي خارجي و موسسات مقيم خارج از ايران كه در ايران داراي اقامتگاه يا نمايندگي نمي باشند تهران است. حكم اين ماده در مورد كارخانه داران و اشخاص حقوقي در دوران معافيت نيز جاري خواهد بود. در صورتي كه اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زيان تسليم شده در موعد مقرر طبق اساسنامه از حيث تعداد امضاهاي مجاز و مهر و نقص داشته باشد مميز مالياتي بايد كتبا به مودي اعلام نمايد كه ظرف ۲۰ روز نسبت به رفع نقص اقدام كند، عدم اقدام مودي در مهلت مقر موجب تشخيص علي الراس خواهد بود.

تبصره ۱ – شركت هايي كه بيش از پنجاه درصد سرمايه آنها متعلق به وزارتخانه ها يا شركت هاي دولتي يا موسسات وابسته به دولت مي باشد و همچنين شركت هايي كه موقتا توسط مديران دولتي اداره مي شود مكلفند ترازنامه و حساب سود و زيان مصوب مجمع عمومي متكي به دفاتر خود را در مهلت مقرر در اين ماده به حوزه مالياتي اقامتگاه قانوني خود تسليم و ماليات متعلق را پرداخت نمايند. مهلت مذكور با ارائه دلايلي كه مورد قبول وزارت امور اقتصادي و دارايي باشد حداكثر تا شش ماه قابل تمديد است. در صورتي كه دفاتر و ترازنامه و حساب سود و زيان شركت هاي مزبور مورد رسيدگي موسسات حسابرسي دولتي قرار گرفته باشد پس از تصويب مجمع عمومي يا مراجع صلاحیت‌دار شركت از لحاظ مالياتي محتاج رسيدگي مجدد نخواهد بود.

تبصره ۲ – اشخاص حقوقي نسبت به درآمدهايي كه طبق مقررات اين قانون نحوه ديگري براي تشخيص آن مقرر شده است مكلف به تسليم اظهارنامه مالياتي جداگانه كه در فصل هاي مربوط پيش بيني شده است نيستند.

چگونه حوزه مالیاتی شرکت تعیین می شود؟

هر شرکتی پس از ثبت موظف است ظرف یک ماه از تاریخ صدور آگهی تاسیس، به اداره مالیات مراجعه کند وبرای تعیین حوزه مالیاتی اقدام کند. برای تعیین حوزه مالیاتی، باید به نزدیک ترین حوزه مالیاتی محل فعالیت شرکت مراجعه و به قسمت تشکیل پرونده بروید در این قسمت، مدارک مورد نیاز را تکمیل و تسلیم اداره مالیات دهید. بعد از تعیین حوزه مالیاتی، می توانید امور مالیاتی خود را در آنجا انجام دهید.

مشاوره حقوقی فوری

مشاوره تخصصی تلفنی و متنی آنلاین با وکلای سراسر کشور

چه مدارکی برای تعیین حوزه مالیاتی لازم است؟

  • کپی پروانه کسب، یک نسخه
  • کپی اوراق هویتی اعم از شناسنامه و کارت ملی کلیه شرکاء
  • ارائه درخواست اظهارنامه مالیاتی به همراه امضا تمامی صاحبان امضاء شرکت.
  • ارائه قبض تلفن و برق مرکز اصلی شرکت
  • کپی اساسنامه، آگهی های تاسیس و مدارک ثبتی شرکت

توجه داشته باشید آدرس مندرج در اجاره نامه یا آدرس رسمی و ثبت شده شرکت باید یکسان باشد و چنانچه ملک شرکت اجاره ای باشد، ارائه اصل اجاره نامه الزامی است که اجاره نامه باید کد رهگیری داشته باشد.

تعیین حوزه مالیاتی

چه مدت زمانی برای تعیین حوزه مالیاتی لازم است؟

برای تعیین حوزه ی مالیاتی مدت تعیین شده است، مدت زمان لازم برای تعیین حوزه ی مالیاتی حداکثر دو هفته تعیین شده است. همانگونه که ذکر شد مطابق ماده ی ۱۱۰ قانون مالیات های مستقیم، اشخاص حقوقی مکلفند اظهارنامه، ترازنامه، حساب سود و زیان متکی به دفاتر اسناد و مدارک خود را حداکثر تا چهار ماه پس از سال مالیاتی همراه با فهرست هویت شرکا و سهامداران و حسب مورد، میزان سهم الشرکه یا تعداد سهام و نشانی هر یک از آن ها را به اداره ی مالیاتی که فعالیت اصلی شخص حقوقی در آن واقع است ارائه و مالیات متعلق را پرداخت نمایند.پس از ارایه ی اولین فهرست مزبور ارایه فهرست تغییرات در سنوات بعد کافی خواهد بود.

تعیین حوزه مالیاتی چه الزامی دارد؟

تعیین حوزه مالیاتی در موارد ذیل اثر دارد:

  • گرفتن کارت بازرگانی
  • گرفتن کد اقتصادی
  • شرکت در مناقصات و مزایدات
  • افتتاح حساب بانکی و دریافت تسهیلات بانکی
  • تشکیل پرونده بیمه کارکنان شرکت.

بیشتر بخوانید: مالیات چیست و نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیات چگونه است؟


هزینه لازم جهت تعیین حوزه مالیاتی و گرفتن کد اقتصادی

هزینه لازم برای تعیین حوزه مالیاتی ۲.۵۰۰.۰۰۰ ریال است و برای گرفتن کد اقتصادی ۲.۰۰۰.۰۰۰ ریال و جمعاَ ۴.۵۰۰.۰۰۰ ریال خواهد بود.

آدرس حوزه های مالیاتی در تهران

  • اداره کل امور مالیاتی شمال تهران: خیابان میرداماد، بعد از مسجد الغدیر پ ۱/۱۶۷.
  • اداره کل امور مالیاتی شرق تهران: میدان رسالت، خیابان نیروی دریایی.
  • اداره کل امور مالیاتی غرب تهران: خیابان آزادی، جنب خیابان استاد معین،خیابان دکتر هوشیار.
  • اداره کل امور مالیاتی جنوب تهران: بزرگراه نواب صفوی،تقاطع خیابان بریانک، ساختمان ۳ البرز.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
زمان پاسخ به دیدگاه شما از طرف وکلای سایت وکیل تاپ ۴۸ ساعت می باشد. درصورت نیاز به مشاوره فوری حقوقی میتوانید از این لینک نسبت به پرسش سوال خود اقدام کنید.



سوالات خود را از ما بپرسید

وکلای پایه یک ما اماده پاسخ به سوالات شما هستند