وکالت کاری چیست؟

وکالت به این معناست که ما کسی را جایگزین و نایب خود قرار می دهیم که به جای ما کار های اداری ما را انجام دهد.

در واقع به جای آنکه خود ما کارها را انجام دهیم؛ با قرارداد وکالت اعلام می کنیم که اختیارات خود را به شخص وکیل داده ام تا در ادارات و جاهایی که وکیل باید به نیابت از ما عمل کند وی را به رسمیت بشناسند.

پس وکالت به معنای نیابت است.

اما گاهی ما این نیابت و وکالت را می دهیم که کارهای اداری ما را انجام دهد و گاهی این وکالت را می دهیم که در دادگاه از دعوای ما دفاع بشود اولی را وکالت کاری و دومی را وکالت دادگستری می گویند.

برای اطلاعات و شرایط وکالت کاری و نحوه تنظیم آن در ادامه همراه ما باشید تا از جزئیات آن مطلع شوید.

انواع وکالت چیست؟ تفاوت وکالت کاری با وکالت دادگستری

وکالت دادگستری: گاهی پیش می آید که برای انجام کار های خود به دیگری اختیار و نیابت می دهیم که از جانب ما امور را انجام دهد؛ برای مثال اگر ما به دنبال وکیل دادگستری برویم که برای ما کارهای طلاق و مهریه و مطالبه طلب و… را انجام دهد؛ یا به طور کلی در عنوان های حقوقی به کسی وکالت بدهیم این وکالت را تنها کسی که مجوز و پروانه وکالت از دادگستری دارد می تواند انجام دهد در واقع آنچه مرتبط با دادگاه ها باید توسط وکیل دادگستری انجام شود‌.

وکالت کاری: اما گاهی وکالت دادن از طرف ما به وکیل برای انجام امور حقوقی در دادگاه نیست و بیشتر برای کارهای اداری است که این را وکالت اداری می گویند.

برای وکالت اداری لازم نیست فرد مجوز خاصی داشته باشد مثل پروانه وکالت دادگستری مثلا اگر شما به کسی وکالت بدهید که زمین شما را بفروشد یا اینکه کارهای مربوط به شهرداری ملک شما را انجام بدهد این نوعی وکالت کاری به حساب می آید.

انواع وکالت چیست

مشاوره حقوقی فوری

مشاوره تخصصی تلفنی و متنی آنلاین با وکلای سراسر کشور

شرایط وکالت نامه کاری

شرایط وکالت کاری به وکالت دادگستری تفاوت آنچنانی نمی کند اما ممکن است وکالت دادگستری و نحوه تنظیم آن به حکم قانون کمی پیچیده تر باشد.

یکی از شرایط این است که طرفین در وکالت کاری اهلیت و اختیار برای این کار را داشته باشند برای مثل فردی که وکالت می دهد بالغ و عاقل باشد و از نظر فهم معاش زندگی هم درک داشته باشد به عبارتی سفیه نباشد.

به هم زدن وکالت کاری

 هم وکیل و هم موکل می توانند هر زمان که خواستند وکالت نامه کاری را که توافق کرده اند به هم بزنند به عبارتی وکالت کاری جایز الفسخ است یعنی جایز است هر یک از طرفین آن را به هم بزند.

مگر آنکه به اصطلاح وکالت نامه بلاعزل باشد که اینجا نمی توان وکیل را عزل کرد اگر چه موکل می تواند استعفا بدهد.

همچنین اگر یکی از طرفین فوت شود؛ قرارداد وکالت خود به خود از بین می رود و دیگر وکیل، نایب حساب نمی شود.

دادن وکالت نامه کاری و اینکه چه محتوا و متنی در آن نوشته شود بسیار اهمیت دارد لذا توصیه می شود برای تنظیم وکالت نامه کاری از وکلا و مشاوران سامانه وکیل تاپ کمک بگیرید تا بعدها دچار مشکلات عدیده نشوید.

به هم زدن وکالت کاری

پایان یافتن وکالت کاری

اگر شما برای انجام کاری، به شخصی وکالت کاری داده اید باید بدانید به چه شکل هایی می توانید در صورت پشیمانی و یا هر دلیلی دیگر آن را به هم بزنید و فسخ کنید.

مهم تر از همه اشاره کردیم شما هر زمانی می توانید وکالت را فسخ کنید و از این طریق به عمر آن پایان دهید و برای این کار هم دلیل و بهانه لازم ندارید.

برای نحوه فسخ و اعمال آن با مشاوران موسسه ارتباط بگیرید.

نکته بعد وقتی است که آن کاری که برای آن وکالت داده اید؛ چه توسط شما چه توسط وکیل انجام شده باشد؛ حال در اینجا اعتبار آن وکالت نامه خود به خود از بین می رود .

مورد دیگر هم که اشاره شد فوت شدن یا مجنون شدن یکی از طرفین است که وکالت پایان می گیرد و دیگر اعتباری ندارد.

نحوه تنظیم وکالت کاری

طبق قانون وکالت با توافق حتی شفاهی طرفین هم انجام می شود اما برای اثبات وجود آن در عرف و بین مردم مکتوب می شود و ممکن هم هست این وکالت نامه به صورت رسمی باشد تا خدشه ای از جهت اثبات به آن بار نشود.

برای مثال اگر برای ملک خود به شخصی دیگر وکالت می دهید؛ باید در متن آن صریحاً و دقیقا اختیارات وی را و حدود آن را درج کنید تا اگر پا را فراتر از آن نهاد بتوانید در دادگاه، حرفی برای گفتن داشته باشید.

به همین جهت است که توصیه می کنیم بدون آگاهی قبلی و مشورت با متخصصان حقوقی وکالت نامه ای که ریسک دارد را امضا نکنید بهتر است از طریق اینترنت به صورت آنلاین و یا تلفنی و حضوری متن وکالت نامه را با وکلای این حوزه هماهنگ کنید تا ایشان به طور کامل شما را راهنمایی کنند.

نحوه تنظیم وکالت کاری

وکالت کاری وکلای وکیل تاپ

پس تا اینجا یاد گرفتیم به وکالتی که خارج از حوزه دعوا و شکایت در دادگاه باشد وکالت کاری گفته می شود اما اگر داخل دادگاه باشد وکیل باید وکیل دادگستری باشد و به آن وکالت دادگستری اطلاق می شود.

وکلای سامانه وکیل تاپ در خصوص هر دو نوع وکالت می توانند مشورت های لازم را در اختیارتان بگذارند و با دریافت کردن اطلاعات لازم، مورد وکالت را انجام دهند.

شماره سامانه ۲۴ ساعته وکیل تاپ: ۰۲۱۹۱۰۰۲۰۹۰

نتیجه گیری

وکالت کاری در مقابل وکالت دادگستری است وکالت کاری را می توان به هر کسی اعطا کرد چه وکیل دادگستری باشد چه نباشد آنچه در این باره مهم است نحوه تنظیم این وکالت و دقت نظر در آن است چرا که ممکن است بار حقوقی برای فرد به دنبال داشته باشد به همین جهت توصیه کردیم که قبل از تنظیم متن وکالت نامه کاری با وکلا و مشاوران موسسه مشاوره بگیرید تا از موارد آن به طور دقیق مطلع شوید.

سوالات متداول

هر نوع وکالتی که برای امور خارج از دادگاه به کسی داده می شود وکالت کاری است‌.

در متن تنظیم شده باید دقت فراوان داشت از این جهت که ممکن است عدم خواندن قرارداد برای شما مشکل آفرین باشد. نکته دیگر این که سعی کنید وکالت نامه بلاعزل نباشد و این که اگر برای کارهایی است که سریع انجام می شود مثل تعویض پلاک بهتر است مدت در آن ذکر کنید تا پس از آن خود به خود وکالت نامه بی اعتبار شود‌.

می توانید با فسخ وکالت کاری به عمر و اعتبار آن پایان بدهید اگر چه موارد دیگری نیز وجود دارند که در بالا اشاره کردیم.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
زمان پاسخ به دیدگاه شما از طرف وکلای سایت وکیل تاپ ۴۸ ساعت می باشد. درصورت نیاز به مشاوره فوری حقوقی میتوانید از این لینک نسبت به پرسش سوال خود اقدام کنید.



سوالات خود را از ما بپرسید

وکلای پایه یک ما اماده پاسخ به سوالات شما هستند