حوادث ناشی از کار

در حین انجام کار ممکن است آسیب هایی به شما وارد شود. که حوادث ناشی از کار تلقی می شوند. ستون فقرات، دست‌ها، سر، شش‌ها، چشم‌ها، استخوان‌بندی و پوست منجمله عضوهایی هستند که بیشتر در برابر خطر قرار دارند. حوادث ناشی از کار به سه بخش فیزیکی، شیمیایی، زیست شناسی و روان شناختی تقسیم می شوند. همچنین مسائلی از قبیل: انتقال بیماری از طریق خون، دما، مواد شیمیایی، گاز گرفتن یا گزش حشرات، نویز، باعث فرسودگی شغلی می گردد که با حوادث ناشی از کار متفاوت است. و به تدریج باعث بیماری روانی می شود و گاها با افسردگی روانی همراه است. فرسودگی شغلی یا همان کارزدگی ناشی از فشار مستقیم و همیشگی شغل است و به همین جهت فرد در طول روز از انرژی تهی شده و رفته رفته انرژی و نشاط خود را از دست می دهد، حس کسالت و کرختی نسبت به شغل خود و پیرامون هستی دارد که این حالات تاثیر مستقیم بر جسم او می گذارد. دچار سردرد، تهوع و از دست دادن عادات روزمره غذایی می شود.

حوادث ناشی از کار از دیدگاه تامین اجتماعی

به حوادثی که حین انجام کار(یعنی تمام طول مدتی که فرد در حال خدمت شغلی در کارگاه، موسسات وابسته، ساختمان ها و محوطه اطراف، یا به دستور کارفرما خارج از محوطه معمول کاری باشد ) اتفاق افتد طبق ماده ۶۰ قانون تامین اجتماعی تحت پوشش قرار می گیرد.

مشاوره حقوقی فوری

مشاوره تخصصی تلفنی و متنی آنلاین با وکلای سراسر کشور

در صورت وقوع حادثه شغلی در کارگاه وظیفه کارفرما چیست ؟

  1. الف) به استناد ماده ۶۵ قانون تأمین اجتماعی در صورت وقوع حادثه ناشی از کار، کارفرما مکلف است اقدامات اولیه لازم را برای جلوگیری از تشدید وضع حادثه دیده به عمل آورد.
  2. ب) به استناد تبصره ماده ۹۵ قانون کار کارفرما یا مسئولان واحدهای موضوع ماده ۸۵ قانون کار موظفند کلیه حوادث ناشی از کار را در دفتر ویژه ای که فرم آن از طریق وزارت کار و امور اجتماعی اعلام می گردد ثبت و مراتب را سریعاً به صورت کتبی به اطلاع اداره کار و امور اجتماعی محل برسانند همچنین به استناد ماده ۹ آئین نامه حفاظتی کارگاه های ساختمانی و ماده ۶۵ قانون تامین اجتماعی، کارفرما باید وقوع هرگونه حادثه ناشی از کار را ظرف مدت سه روز اداری به شعبه صندوق تامین اجتماعی محل اطلاع دهد و نسبت به تکمیل و ارائه فرم ویژه حادثه اقدام نماید.

حوادث ناشی از کار از دیدگاه تامین اجتماعی

کارگری که در حین کار دچار حادثه شغلی گردیده از چه خدمات درمانی می تواند استفاده نماید

طبق ماده ۵۴ قانون تامین اجتماعی بیمه شدگان و افراد خانواده آن ها از زمانی که مشمول مقررات می گردند در صورت مصدوم شدن بر اثر حوادث یا ابتلا به بیماری می توانند از خدمات پزشکی استفاده نمایند خدمات پزشکی که به عهده صندوق تامین اجتماعی است شامل کلیه اقدامات درمانی سرپایی، بیمارستانی، تحویل داروهای لازم و انجام آزمایشات تشخیص طبی می باشد.


بیشتر بخوانید: از کار افتادگی در بیمه تامین اجتماعی و بیمه عمر


آیا بررسی حوادث ناشی از کار توسط بازرسان کار مستلزم پرداخت هزینه می باشد؟

 این بررسی به طور رایگان بوده و اگر، هر یک از طرفین اعتراضی در خصوص داوری بکنند، بررسی کار با نظر مقام قضایی انجام و هزینه کارشناسی گرفته می شود.

حوادث ناشی از کار

چه کسی مسئول گزارش حادثه ی ناشی از کار است؟

مطابق مفاد ماده ۹۳ قانون کار مهمترین وظیفه مسئول ایمنی راهنمایی برای کاربرد فنون موثر برای پیشگیری از وقوع حادثه یا وقوع مجدد حادثه در کارگاه می باشد لیکن اعلام گزارش حادثه در زمره وظایف کارفرما یا نماینده قانونی وی می باشد که این راهکار بعنوان یکی از روشهای پیشگیری از بروز حوادث مشابه محسوب می گردد.

مشخص کردن مقصر در حوادث ناشی از کار

تعیین تقصیر حادثه به عهده مقام محترم قضایی است ولی در صورت صدور دستور مقام محترم قضایی مبنی بر تعیین تقصیر، بازرسان کار یا کارشناسان رسمی دادگستری می توانند نظر مشورتی در این رابطه به مقام قضایی ارائه نمایند

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
4 نظرات
  1. سجاد مسعودی می گوید

    با عرض سلام بنده کارگر معدنم ۳۰ روز پیش توی کارگاه زانوم ضربه خورد ومینیسک وربات زانوم پاره شده و من افتادم دنبال کارای درمان حالا فهمیدم کارگاه گزارش حادثه واسم رد نکرده بیمه هم بدون گزارش حادثه شکایت قبول نمیکنه حالا هم که میگن واسه گزارش حادثه دیره و فایده نداره نمیدونم چه کار کنم الان فیزیتراپی میرم ولی احتمالن عمل لازم باشه لطفن راهنماییم کنید

  2. رضا می گوید

    سلام درحین کار بعلت جابجای نبشی ۱۲۰ افتادم بدبختانه نبشی افتاد روی عضو حساس که باعث ترکیده شدن سر الت شده دران زمان شکایت نکردم به بیمارستان رفتم و۱۸ روز استعلاجی دادن ولی بعد از ۶ماه شرکت بیرون کرده خواستم بدونم الان شکایت کنم دستم به جای بند میشه گزارش حادثه در کار ارسال کردن

    1. بهزاد زینالی می گوید

      سلام میتوانید شکایت کنید و تمام ضرور و زیان های وارده در این خصوص را مطالبه نمایید.

  3. احمد رضا می گوید

    باسلام
    من حدود ۲۲روز پیش سرکار از ارتفاع سقوط کردم و استخوان لگن و دندهام شکسته به بیمارستان مراجعه کردم و پین کششی در پایم کار گذاشته شده و پزشک ۲ماه استعلاجی بهم داده کارفرما گذارش حوادث رو برای بیمه البرز و تامین اجتماعی فرستاده چند روز پیش هم کارشناس بیمه محل حادثه رو بازرسی کرد اما بخاطر اینکه نمیتونم حرکت کنم میخواستم بدونم که بیمه خودش برای پرداخت دیه اقدام میکنه یا من خودم باید شکایت کنم و چند روز وقت دارم
    با تشکر

زمان پاسخ به دیدگاه شما از طرف وکلای سایت وکیل تاپ ۴۸ ساعت می باشد. درصورت نیاز به مشاوره فوری حقوقی میتوانید از این لینک نسبت به پرسش سوال خود اقدام کنید.



سوالات خود را از ما بپرسید

وکلای پایه یک ما اماده پاسخ به سوالات شما هستند