عده در طلاق بائن

همانطور که ازدواج حقوق و تکالیفی در قانون دارد، طلاق هم دارای تکالیفی است که زن و شوهر موظفند که از این قوانین آگاهی داشته باشند و پس از طلاق آن را رعایت کنند.

مثلا عده ی طلاق جز این این موارد است که یک زن باید رعایت کند. عده را بیشتر در طلاق رجعی شنیده اید که مدتی است که زن پس از طلاق نمی تواند ازدواج کند. اما در این مطلب به طور کامل در خصوص عده در طلاق بائن با شما صحبت خواهیم کرد.

عده چیست؟

بهتر است پیش از آشنایی با عده مختصر توضیحی در خصوص طلاق بائن دهیم. طلاق انواع مختلفی دارد که یکی از آن ها طلاق بائن است. طلاق بائن نوعی از طلاق است که مرد پس از جدایی نمی تواند در مدت عده به زن رجوع کند.

بنابراین هر زمان که مرد بخواهد به زندگی مشترکش بازگردد باید مجددا صیغه عقد جاری شود و این درست برعکس طلاق رجعی است که اگر مرد به همسرش در مدت عده رجوع کند، دیگر نیازی به عقد مجدد نیست.

اما عده چیست؟ در واقع عده یک مدت زمان مشخص است که زن پس از طلاق، در آن مدت نمی تواند با مرد دیگری ازدواج کند. البته عده برای وفات هم وجود دارد.

یعنی اگر زنی، شوهرش فوت شود پس از مرگ شوهرش باید طی مدت مشخصی از ازدواج با مرد دیگر خودداری کند. مدت زمانی که زن نمی تواند ازدواج کند در طلاق و وفات با هم متفاوت است و با توجه به شرایط زن فرق دارد. در ادامه با مدت زمان عده در طلاق آشنا خواهیم شد.

مدت زمان عده در طلاق

مشاوره حقوقی فوری

مشاوره تخصصی تلفنی و متنی آنلاین با وکلای سراسر کشور

مدت زمان عده در طلاق

عده ی طلاق سه طهر است. یعنی زن باید به اندازه ی سه بار که از عادت ماهانه پاک می شود، که حدودا سه ماه می شود عده نگه دارد. یعنی زن باید سه بار عادت ماهانه شود و پاک شود.

اما در صورتی که زنی به اقتضای سن، عادت ماهانه نشود (مثلا با اینکه به سن یائسگی نرسیده است به دلیل سن کم یا مشکلات دیگر عادت ماهانه نمی شود)، در این صورت عده ی او سه ماه است. در صورتی هم که زنی باردار باشد، عده ی طلاق برای او تا زمان زایمان است.

همچنین اگر زن و شوهری با هم رابطه ی جنسی نداشته باشند و یا اگر زنی، یائسه باشد (زنی که دیگر عادت ماهانه نمی شود و اصولا برای زنان بالای ۵۰ سال این اتفاق می افتد) عده ی طلاق ندارد.

فرق طلاق بائن و طلاق رجعی

فرق طلاق بائن و طلاق رجعی

در طلاق رجعی، به زن و شوهر فرصتی داده می شود تا در مدت عده با هم آشتی کنند. البته باید بدانید که بازگشت به زندگی مشترک در طلاق رجعی از طرف مرد صورت می گیرد.

اگر مرد در مدت عده ی زن در طلاق رجعی به همسرش بازگردد دیگر نیازی نیست که دوباره عقد کنند و فقط لازم است که مرد با هر حرکتی مانند لمس همسرش یا بوسیدن او نشان دهد که قصد رجوع دارد.

همچنین لازم است که بعد از رجوع، این مورد ثبت شود. برای ثبت رجوع مرد باید به دفتر خانه ای که صورتجلسه ی طلاق در آن ثبت شده است مراجعه کند. اما اگر مرد بخواهد پس از مدت عده، به همسرش بازگردد، در ین صورت مجددا باید صیغه عقد جاری شود.

در طلاق بائن چنین چیزی نیست و فرصتی برای رجوع مرد وجود ندارد. به همین دلیل مرد چه در مدت عده همسرش و چه بعد از تمام شدن عده بخواهد با همسرش آشتی کند، باید دوباره عقد نکاح خوانده شود.

نکته: در طلاق بائن برعکس طلاق رجعی در مدت عده به زن نفقه تعلق نمی گیرد و همچنین اگر در مدت عده زن یا شوهر فوت کند به دیگر ارث نمی رسد.

نکته: در طلاق بائن برعکس طلاق رجعی در مدت عده به زن نفقه تعلق نمی گیرد

مشاوره با وکلای موسسه وکیل تاپ

هرچند که ما در مطلب شما را تا حدودی با طلاق بائن و شرایطش آشنا کردیم. اما در صورتی که شما قصد جدایی از همسرتان را دارید، بهتر است  پیش از هر اقدامی به یک وکیل مراجعه نمایید تا با توجه به شرایط شخص شما، در ارتباط با طلاق و انواعش به شما مشاوره دهد.

موسسه ی وکیل تاپ متشکل از وکلا در امور حقوق و کیفری است که راه شما را برای پیدا کرد وکیل با تجربه و متخصص در امور خانواده و … هموار می نماید.

شما می توانید به صورت تلفنی، متنی یا حضوری با وکلای ما مشاوره نمایید. لطفا جهت دریافت اطلاعات بیشتر به سایت www.vakiltop.com مراجعه فرمایید و یا با شماره ی ۹۱۰۰۲۰۹۰-۰۲۱ تماس حاصل نمایید.

طلاق دارای انواع مختلفی است که شرایط آنها هم باهم متفاوت است

نتیجه گیری

طلاق دارای انواع مختلفی است که شرایط آنها هم باهم متفاوت است. انواع طلاق عبارتند از طلاق رجعی و طلاق بائن. در هر دو نوع طلاق زن باید عده نگه دارد. در واقع عده یک بازه ی زمانی مشخص در قانون است که زن نمی تواند پس از طلاق، در آن مدت ازدواج مجدد کند.

عده ی طلاق سه طهر است؛ به این معنی که زن سه مرتبه عادت ماهانه شود و پاک شود. لازم به ذکر است در طلاق بائن مرد نمی تواند در مدت عده به همسرش رجوع کند و بدون خواندن عقد نکاح دوباره به زندگی برگردند. بلکه باید مجددا با هم عقد کنند.

سوالات متداول

خیر در صورتی که زن یائسه طلاق بگیرد نیاز به نگه داشتن عده نیست.

بله عده ی عقد موقت دو طهر است. یعنی زن دو بار عادت ماهانه شود و پاک شود.

بله زن و شوهر باید عاقل و بالغ و مختار باشند و همچنین زمانی که صیغه طلاق جاری می شود زن نباید در عادت ماهانه باشد.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
6 نظرات
  1. ف می گوید

    اگر زن ومردی ۴سال دور ازهم باشندو بعداز آن طلاق بائن انجام شود آیا زن باید عده نگهدارد

    1. زینالی می گوید

      سلام: بله باید به مدت سه طهر عده نگه دارید.

  2. موسوی می گوید

    سلام حکم زن و مردی که جدا شدن و طلاقشون بائن هست و در مدت عده بدون خواندن خطبه بهم رجوع کردن چیست و لازمه گفته بشه در موقع جاری شدن صیغه طلاق مرد حضور نداشته و وکالت داده به همسرش چه حکمی داره

    1. زینالی می گوید

      سلام: قابل رجوع نمی باشد و اگر نزدیکی بینشان بوده باشد زنا محسوب می شود درغیر این صورت بابت داشتن رابطه نامشروع قابل پیگیری می باشد.

  3. حسین عبدلی می گوید

    باسلام مردی رامیسناسم که بازنی شوهرداررابطه جنسی داشته ونیزمدتی بعدزن ازشوهرخودطلاق گرفته ودرزمان عده که بوده بازباآن زن رابطه داشته است وبعدازعده بااوازدواج نموده واکنون صاحب پسری شده اند.حکم آنان چیست ومیتوانندازفرزندخودنگهداری کنندیانه

    1. زینالی می گوید

      سلام: رابطه انها در زمان عده زنا بوده است و اگر فرزند متولد شده ان فرزند حاصل از زناست و چون از لحاظ شرعی ان دو نمی توانستند با هم ازدواج کنند.

زمان پاسخ به دیدگاه شما از طرف وکلای سایت وکیل تاپ ۴۸ ساعت می باشد. درصورت نیاز به مشاوره فوری حقوقی میتوانید از این لینک نسبت به پرسش سوال خود اقدام کنید.



سوالات خود را از ما بپرسید

وکلای پایه یک ما اماده پاسخ به سوالات شما هستند