پاسخ به سوالات متداول و مهم در باب ثبت شرکت‌ها

مخاطبان عزیز و گرامی ما در باب ثبت شرکت‌ها سوالات بسیاری مطرح نمودند که در قالب مطالب جداگانه توضیح دادیم. چند سوال پراکنده مطرح شده که در این مطلب قصد داریم به آنها بپردازیم.

مشاوره حقوقی فوری

مشاوره تخصصی تلفنی و متنی آنلاین با وکلای سراسر کشور

سوالات ثبت شرکت

خیر در ثبت هیچ شرکتی داشتن کارت پایان خدمت به عنوان مدرک لازم نیست. برای ثبت شرکت شما نیاز به اوراق هویتی شرکا دارید و کارت پایان خدمت ضروری نیست.

در قوانین تجاری جانشینی برای تنظیم و امضاء در شرکت های تجارتی پیش بینی شده که تبیین آن نیازمند رویه یکسان می باشد. طبق ماده ۱۲۵ لایحه اصلاحی قانون تجارت؛ مدیر عامل شرکت در حدود اختیاراتی که توسط هیأت مدیره به او تفویض شده است نماینده شرکت محسوب و از طرف شرکت حق امضاء دارد و لزومی ندارد برای تنظیم اسناد و امضاء آن همه سهامداران شرکت به ثبت مراجعه نمایند، زیرا هیأت مدیره و یا مدیر عامل طبق اساسنامه نماینده شخصیت حقوقی شرکت محسوب می شوند و برای تنظیم اسناد حضور نمایندگان فوق کافی است.

یکی از مواردی که قبلا برای ثبت شرکت الزامی بود تقدیم گواهی سوپیشینه برای ثبت شرکت بود منتها در جهت حمایت از کسب و کارهای نوین و ایجاد سرعت در تشکیل و ثبت شرکت این گواهی از مدارک لازم حذف شد و در حال حاضر برای ثبت شرکت نیاز به ارائه گواهی عدم سوپیشینه کیفری ندارید.

پس از تشکیل شرکت ملزم به پرداخت مالیات خواهید بود البته شرکت بدون فعالیت معاف از مالیات خواهد بود. طبق ماده ۱۱۰ قانون مالیات مستقیم اشخاص حقوقي مكلفند اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زيان متكي به دفاتر قانوني خود را حداكثر تا چهار ماه پس از سال مالياتي همراه با فهرست هويت شركا و سهام داران و حسب مورد ميزان سهم الشركه يا تعداد سهام و نشاني هر يك از آنها را به حوزه اي كه اقامتگاه شخص حقوقي در آن واقع است تسليم و ماليات متعلق را پرداخت نمايند پس از تسليم اولين فهرست مزبور تسليم فهرست تغييرات در سنوات بعد كافي خواهد بود. محل تسليم اظهارنامه و پرداخت ماليات اشخاص حقوقي خارجي و موسسات مقيم خارج از ايران كه در ايران داراي اقامتگاه يا نمايندگي نمي باشند تهران است. حكم اين ماده در مورد كارخانه داران و اشخاص حقوقي در دوران معافيت نيز جاري خواهد بود. در صورتي كه اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زيان تسليم شده در موعد مقرر طبق اساسنامه از حيث تعداد امضاهاي مجاز و مهر و نقص داشته باشد مميز مالياتي بايد كتبا به مودي اعلام نمايد كه ظرف ۲۰ روز نسبت به رفع نقص اقدام كند، عدم اقدام مودي در مهلت مقر موجب تشخيص علي الراس خواهد بود.

تبصره ۱ – شركت هايي كه بيش از پنجاه درصد سرمايه آنها متعلق به وزارتخانه ها يا شركت هاي دولتي يا موسسات وابسته به دولت مي باشد و همچنين شركت هايي كه موقتا توسط مديران دولتي اداره مي شود مكلفند ترازنامه و حساب سود و زيان مصوب مجمع عمومي متكي به دفاتر خود را در مهلت مقرر در اين ماده به حوزه مالياتي اقامتگاه قانوني خود تسليم و ماليات متعلق را پرداخت نمايند. مهلت مذكور با ارائه دلايلي كه مورد قبول وزارت امور اقتصادي و دارايي باشد حداكثر تا شش ماه قابل تمديد است. در صورتي كه دفاتر و ترازنامه و حساب سود و زيان شركت هاي مزبور مورد رسيدگي موسسات حسابرسي دولتي قرار گرفته باشد پس از تصويب مجمع عمومي يا مراجع صلاحيتدار شركت از لحاظ مالياتي محتاج رسيدگي مجدد نخواهد بود.

تبصره ۲ – اشخاص حقوقي نسبت به درآمدهايي كه طبق مقررات اين قانون نحوه ديگري براي تشخيص آن مقرر شده است مكلف به تسليم اظهارنامه مالياتي جداگانه كه در فصل هاي مربوط پيش بيني شده است نيستند.

پس از تعیین حوزه مالیاتی مدیران در انتهای سال مالی گزارش خود را تسلیم وکارشناس امور مالیاتی مدارلک مزبور را بررسی می کند. در صورت صحت مدارک دال بر عدم فعالیت شرکت،شرکت پرداخت مالیاتی نخواهد داشت.

برای بهبود امور بخصوص امور مالیاتی شرکت ها دریافت کد اقتصادی الزامی است منتها برای دریافت کد اقتصادی شرایط و مواردی الزامی است. اصولا برای تشکیل شرکت معرفی یک ملک مسکونی ایراد ندارد منتها اداره دارایی به این امر ایراد می گیرد.

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
زمان پاسخ به دیدگاه شما از طرف وکلای سایت وکیل تاپ ۴۸ ساعت می باشد. درصورت نیاز به مشاوره فوری حقوقی میتوانید از این لینک نسبت به پرسش سوال خود اقدام کنید.



سوالات خود را از ما بپرسید

وکلای پایه یک ما اماده پاسخ به سوالات شما هستند