برای معاونت در حمل مواد محکوم به 20 سال حبس شدم و الان 4 سال گذشته چیکارکنم بتونم از این تخفیفای این قانون استفاده کنم؟
گزارش
دکتر بهراد تنهایی
وکیل پایه یک دادگستری - خانواده و ارث
۱۳۹۹/۱۱/۲۰ - ۲۱:۰۷
آذربایجان شرقی
۰
سلام باتوجه به مدت حبس بعداز گذشت نصف میتوانید درخواست ازادی مشروط کنید و با عنایت به قانون کاهش نیز می توانید از طریق زندان و قاضی اجرای احکام درخواست مجازاتهای جایگزین حبس رو به دادگاه صادرکننده رای پیشنهادکنن و دادگاه حگم به مجازات جایگزین حبس نسبت به بقیه مجازاتاددهد
سلام مطابق صراحت ماده ۵۸قانون مجازات اسلامی محکومان بیش ازده سال نصف ودرسایرموارد یک سوم تحمل مجازات را سپری نمایند میتوانند آزادی مشروط استفاده نمایند
در صورت داشتن شرایط ذیل میتوانید از مزایای ازادی مشروط استفاده کنید-گذراندن بخشی از مجازات زندان؛ اعطای آزادی در قانون جدید منوط به این شرط است که محکومان به حبس بیش از ۱۰ سال نصف و دیگر محکومان یکسوم مدت مجازات حبس را گذرانده باشند. ملاک احتساب در این موارد مدت زمانی است که در حکم دادگاه قید شده و به اجرا درآمده است. قانون مجازات اسلامی سابق و جدید در مورد آزادی مشروط محکومان به حبسهای موبد حکمی بیان نکرده است، اما در تبصره ۱ ماده واحده قانون راجع به آزادی زندانیان، محکومان به حبس دائم پس از گذراندن ۱۲ سال از مدت حبس میتوانند از آزادی استفاده کنند و بهنظر میرسد با توجه به نسخ نشدن صریح و اینکه آن قسمت از قانون مذکور که با قانون مجازات اسلامی مغایرت ندارد همچنان معتبر و قابل استناد و با اصول حقوقی نیز سازگارتر است؛ هرچند اداره حقوقی قوه قضاییه در نظریات متعددی بیان کرده است که در حبس ابد آزادی متصور نیست و در ظاهر نویسندگان قانون نیز بر این نظر بودهاند.
حسن اخلاق و رفتار؛ قانونگذار از میان محکومان به حبس کسانی را شایسته آزادی شناخته است که در مدت اجرای مجازات به طور مستمر از خود حسن اخلاق و رفتار نشان داده باشند. (بند الف ماده ۵۸)
اطمینان از عدم ارتکاب جرم؛ دادگاه باید از اوضاع و احوال دریابد زندانی پس از آزادی دیگر مرتکب جرم نخواهد شد. (بند ب ماده ۵۸)
به تجویز ماده ۵۸ قانون جدید مجازات اسلامی دادگاه صادر کننده حکم می تواند به پیشنهاد دادستان یا قاضی اجرای احکام پس از گذراندن نصف حبس در مورد محکومان به حبس بیش از ۱۰ سال و در سایر موارد پس از تحمل یک سوم مجازات با رعایت شرایط زیر حکم به آزادی مشروط راصادر کند:
محکوم در مدت اجرای مجازات همواره از خود حسن اخلاق ورفتار نشان دهد.
حالات و رفتار محکوم نشان دهد که پس از آزادی، دیگر مرتکب جرمی نمی شود.
به تشخیص دادگاه محکوم تا آنجا که استطاعت دارد ضرر وزیان مورد حکم یا مورد موافقت مدعی خصوصی را بپردازد یا قراری برای پرداخت آن ترتیب دهد.
محکوم پیش از آن از آزادی مشروط استفاده نکرده باشد.